(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Eshitishida nuqsoni boʻlgan bolalarning taʼlim-tarbiyasi zamonaviy pedagogikaning dolzarb muammolaridan biridir. Ushbu maqolada eshitish nuqsonining turlari, uning bolaning umumiy rivojlanishiga taʼsiri hamda erta diagnostika va korreksion pedagogikaning ahamiyati tahlil qilingan. Maxsus taʼlim usullari, jumladan, surdopedagogika, imo-ishora tili va ogʻzaki nutqni rivojlantirish texnikalari atroflicha koʻrib chiqilgan. Maqola eshitishida nuqsoni boʻlgan bolalarni jamiyatga integratsiya qilish va ularning toʻlaqonli hayot kechirishlari uchun zarur shart-sharoitlarni yaratishga qaratilgan tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.