(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada taqlid tushunchasining mohiyati, uning shar’iy asoslari va amaliy zarurati tahlil qilinadi. Ayniqsa, zamonaviy davrda mujtahid imomlarga ergashishni inkor etuvchi qarashlarga ilmiy munosabat bildiriladi. Taqlidning lug‘aviy va istilohiy ma’nolari yoritilib, Qur’on va sunnatdan hukm chiqarishdagi murakkabliklar misollar asosida tushuntiriladi. Shuningdek, oddiy musulmonlar uchun ilmli ulamolarga murojaat qilishning ahamiyati, ixtilofli va qat’iy masalalar o‘rtasidagi farq hamda taqlidning qaysi holatlarda zarur ekani asoslab beriladi. Maqolada taqlidning Qur’on va sunnatga zid emasligi, balki ularni to‘g‘ri tushunish vositasi ekani ilmiy dalillar bilan izohlanadi.