(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida jins semasining ifodalanish usullari tahlil qilinadi. Unda jins kategoriyasining leksik, morfologik va sintaktik vositalar orqali ifodalanish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek tilidagi jins ifodasi ingliz, rus va turk tillari bilan qiyosiy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida tavsifiy, qiyosiy-tarixiy va struktural metodlardan foydalanilgan. Natijada o‘zbek tilida jins semasi ko‘proq leksik va so‘z yasovchi vositalar orqali ifodalanishi, grammatik jihatdan esa kam markirovkalanganligi aniqlangan.