(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada shahar sharoitida dron taksi orqali yetkazib berish tizimining samaradorlik va xavfsizlik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra dron taksilar transport tirbandliklarini chetlab o‘tib, yetkazib berish vaqtini sezilarli kamaytirishi va energiya samaradorligini oshirishi mumkin. Shuningdek, parvoz xavfsizligiga ta’sir etuvchi omillar — to‘siqlar, signal uzilishi, shamol ta’siri va batareya cheklovlari baholanib, ularni kamaytirish bo‘yicha texnik yechimlar taklif etiladi. Olingan natijalar dron taksining shahar logistikasida tezkor va xavfsiz transport vositasi sifatida samarali qo‘llanilishi mumkinligini ko‘rsatadi..