(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalari pedagoglarida salomatlik kompetensiyasini rivojlantirish texnologiyasi, uning bosqichlari, metodlari va samaradorligini ta’minlovchi pedagogik shart sharoitlar tahlil qilinadi. Oliy ta’lim tizimida pedagoglarning kasbiy faoliyati tobora murakkablashib borayotgan sharoitda ularning salomatligini saqlash va mustahkamlash muhim masalaga aylanmoqda. Amaliyot shuni ko‘rsatadiki, mavjud yondashuvlar ko‘proq nazariy xarakterga ega bo‘lib, salomatlik kompetensiyasini rivojlantirishning aniq texnologik mexanizmlari yetarli darajada ishlab chiqilmagan. Shu sababli mazkur jarayonni tizimli tashkil etishga qaratilgan pedagogik texnologiyani ishlab chiqish zarurati mavjud.