(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada nemis tili lug‘at tarkibining shakllanishida antik tillar — lotin va yunon tillarining o‘rni va ahamiyati atroflicha yoritilgan. Tadqiqotda o‘zlashma birliklarning nemis tili tizimiga integratsiyalashuvi jarayoni fonetik, morfologik, orfografik va semantik darajalarda tahlil qilinadi. Lotin tilining ma’muriy-huquqiy, diniy va ta’lim sohalariga, yunon tilining esa fundamental fanlar hamda texnik terminologiyaga ko‘rsatgan ta’siri lingvistik faktlar asosida isbotlangan. Shuningdek, maqolada o‘zlashma so‘zlarning nemis tili so‘z yasash tizimidagi mahsuldorligi va ularning funksional-stilistik vazifalari tahlil qilingan.