(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada maqol va matallarning lingvokulturologik xususiyatlari, ularda aks etgan madaniy kodlar hamda xalq dunyoqarashining ifodalanish shakllari qiyosiy tahlil asosida o rganiladi. Turli xalqlarga mansub maqol va matallar misolida ularning semantik, pragmatik va konseptual jihatlari yoritiladi. Tadqiqot davomida maqol va matallarning milliy mentalitet, qadriyatlar tizimi va ijtimoiy tajribani aks ettiruvchi muhim vosita ekanligi asoslab beriladi. Shuningdek, ularning o xshash va farqli jihatlari aniqlanib, universal va milliy xususiyatlari ochib beriladi. Natijada maqol va matallar inson tafakkuri, madaniy xotira va dunyoqarashni shakllantirishdagi o rni muhim ekanligi xulosa qilinadi.