(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada “So‘nggi yaproq” va “Tuzli qahva” hikoyalarida badiiy detalning o‘rni va uning g‘oyaviy-badiiy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda har ikki asarda uchraydigan muhim detallar — yaproq va qahva obrazlari orqali insoniy tuyg‘ular, umid, fidoyilik va sabr kabi g‘oyalar qanday ifodalangani tahlil qilinadi. Shuningdek, badiiy detalning qahramon ruhiyati va asar mazmunini ochib berishdagi vazifasi qiyosiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada badiiy detal kichik unsur bo‘lsa-da, asarning asosiy g‘oyasini chuqur ochib beruvchi muhim ifoda vositasi ekanligi asoslanadi.