(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada “Maymun yetaklagan odam” asarida musavvir obrazi, rang ramziyligi va qahramonning ichki kechinmalari badiiy estetik jihatdan tahlil qilinadi. Asardagi ranglarning ramziy ma’nosi, ularning qahramon ruhiy holatini ifodalashdagi o‘rni hamda musavvir obrazining psixologik talqini yoritiladi. Shuningdek, rang va obraz uyg‘unligi orqali asarning g‘oyaviy mazmuni ochib beriladi.