(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekistonning uran mineral-xomashyo bazasi va Markaziy Qizilqum hududidagi konlarning geologik xususiyatlari Sug‘rali koni misolida tahlil qilingan. Uran ma’danlashuvining joylashish qonuniyatlari stratigrafik, litologik va gidrogeologik omillar asosida o‘rganilgan. Qatlamli oksidlanish zonalarining roli hamda rudalarning shakllanish sharoitlari aniqlangan. Olingan natijalar uran konlarini prognozlash va qidirishda ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.