(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekiston maktab ta’limida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvini raqamlashtirishning 2026 yil strategiyalari nazariy asoslari tahlil etiladi. Raqamli platformalar, virtual laboratoriyalar va interaktiv vositalar orqali STEAM ta’limini integratsiyalash masalalari ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik nazariyalar va global tajribalar asosida STEAM metodikasini raqamlashtirishning afzalliklari, muammolari va yechim yo’llari muhokama qilinadi. Raqamli vositalar o’quvchilarning ijodiy va tanqidiy fikrlashini rivojlantirishda, shuningdek, pedagoglarning malakasini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ko’rsatiladi. Maqolada STEAM ta’limini raqamlashtirish bo’yicha umumiy strategik yo’nalishlar, o’quv dasturlarini yangilash va infratuzilma talablari bo’yicha takliflar beriladi. Ushbu yondashuv O’zbekiston ta’lim tizimida innovatsion o’zgarishlar uchun asos bo’lib xizmat qiladi.