(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada STEAM yondashuvi asosida o‘quvchilarda ijtimoiy kompetensiyalarni rivojlantirish masalasi kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ijtimoiy kompetensiya tushunchasining mazmun mohiyati, uning tarkibiy komponentlari hamda shakllanish omillari o‘rganildi. Shuningdek, STEAM ta’limining nazariy asoslari va uning ijtimoiy pedagogika bilan o‘zaro aloqasi ilmiy jihatdan asoslab berildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, STEAM yondashuvi o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvchanligi, kommunikativ ko‘nikmalari, jamoada ishlash qobiliyati va muammoli vaziyatlarni hal etish kompetensiyalarini rivojlantirishda samarali vosita hisoblanadi.