(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada rasmiy uslubning oʻziga xos belgilari hamda uning ish yuritish tizimidagi ahamiyatini yoritish maqsadida ilmiy tahlil olib boriladi. Unda rasmiy nutqqa xos aniqlik ixchamlik va standartlar tamoyillari shuningdek hujjatlar tilning muhim jihatlari izchil bayon etiladi. Tadqiqot natijasida rasmiy uslubning axborotni yetkazish va ijtimoiy tartibni taʼminlashdagi oʻrni asoslab beriladi. Ushbu yondashuv rasmiy nutq madaniyatining nazariy va amaliy jihatlarini chuqurroq anglashga xizmat qiladi. Shu bilan birga ish yuritishda til meʼyorlariga qatʼiy rioya qilish zarurligi alohida taʼkidlanadi.