(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada shaharlarda ekologik muammolarning paydo bo’lishi va shakllanish sabablari hamda ularning hududiy tarqalish xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot obyekti sifatida Qo‘qon shahri tanlanib, shahar hududidagi ekologik muammolar — atmosfera havosining ifloslanishi, maishiy chiqindilar hajmining ortishi, yashil hududlar maydonining qisqarishi, shovqin darajasining oshishi hamda suv resurslari sifatining yomonlashuvi kabi holatlar kuzatildi va bu holatlar chuqur o‘rganildi.