(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda matematika fanini o‘qitishda kompyuter dasturidan foydalanishining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida GeoGebra, Desmos va Python kabi dasturlarning o‘quv jarayoniga ta’siri o‘rganildi. Ularning vizuallik, tezkorlik va hisob-kitoblarni avtomatlashtirish kabi afzalliklari ko‘rsatib berildi.