(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada Cho‘lponning “Qurboni jaholat” hikoyasi asosida ilmsizlik va jaholat muammosi tahlil qilinadi. Asarda jaholat tufayli yuzaga keladigan insoniy fojealar, noto‘g‘ri qarorlar va jamiyatdagi salbiy oqibatlar yoritilgan. Muallif hikoya orqali ilm va ma’rifatning ahamiyatini ochib berib, o‘quvchini ongli hayot kechirishga chorlaydi. Maqolada asarning g‘oyaviy mazmuni hamda ijtimoiy ahamiyati yoritib berilgan.