(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida payt (Zeit) konseptining lingvokulturologik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda vaqt tushunchasining til va madaniyat bilan o‘zaro bog‘liqligi, uning leksik-semantik, frazeologik va kognitiv jihatlari yoritilgan. Nemis va o‘zbek madaniyatlarida vaqtga bo‘lgan munosabat turlicha ekanligi ko‘rsatilib, ular o‘rtasidagi umumiy va farqli jihatlar ochib berilgan.