(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada tafakkur jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy psixologik omillar tahlil qilinadi. Xususan, diqqat, xotira, motivatsiya, emotsional holat va shaxsiy tajribaning tafakkur samaradorligiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, turli psixologik omillarning o‘zaro bog‘liqligi va ularning muammoli vaziyatlarda qaror qabul qilish jarayoniga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari tafakkur rivojlanishini optimallashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.