(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
IP transport tarmoqlari zamonaviy telekommunikatsiya tizimlarining muhim qismi bo‘lib, ular ma’lumotlarni yuqori tezlikda, ishonchli va samarali tarzda uzatishni ta’minlaydi. Bunday tarmoqlarda kommutatsiya usullari tarmoq resurslarini boshqarish, ma’lumotlar oqimini optimallashtirish va xizmat sifatini oshirish uchun asosiy vosita hisoblanadi.