(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ma’lumotlar uzatish tarmoqlarida marshrutizatsiya jarayoni tarmoq ichida paketlarning manzilga yetib borishini ta’minlovchi asosiy mexanizmdir. Marshrutizatsiya tarmoq qurilmalari, xususan routerlar orqali paketlarning eng samarali yo‘lini tanlash, tarmoq resurslarini optimallashtirish va xizmat sifatini ta’minlash imkonini beradi. Ushbu jarayon tarmoqning barqarorligi va ishlash samaradorligi uchun muhimdir.