(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Bo‘lajak pedagoglarda kasbiy kreativlik kompetensiyasini rivojlantirish zamonaviy ta’limning eng muhim va dolzarb masalalaridan biri bo‘lib, ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyot, zamonaviy ta’lim talablariga javob bera oladigan kuchli kadrlarni tarbiyalashga asos bo‘ladi. Kasbiy kreativlik kompetensiyasi deganda nafaqat kasbiy bilimlarga, malakaga ega bo‘lish, balki mazkur bilimlarni yangi pedagogik vaziyatlarda noan’anaviy va samarali tarzda qo‘llash, muammoli holatlarni yangicha yondashuvlar bilan bartaraf etish, o‘quvchilarda mustaqil ijobiy faoliyatga intilish, hollarga ko‘ra o‘z fikrini mustahkamlash va ilgari surish, zamonaviy fan va texnologiyalardagi yangiliklardan samarali foydalanish layoqatini anglatadi. Shu sababli, pedagogik faoliyatga kirishayotgan har bir yosh mutaxassis o‘z kasbiy ijodkorlik salohiyatini doimiy ravishda rivojlantirishi va takomillashtirib borishi zarur. Kasbiy kreativlik kompetensiyasini shakllantirishning asosiy omillarini yoritishda bir tomonlama yondashuvdan chekinib, barcha pedagogik jarayonlar o‘zaro bog‘liqligini inobatga olish zarur.