(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Maqolada nutqiy kompetensiyani rivojlantirish jarayonida variativ modellashtirishning lingvometodik mohiyati yoritilgan. Unda til o‘qitish jarayonini individuallashtirish, talabalarda muloqot madaniyati, til sezgirligi va ifoda aniqligini shakllantirish zaruriyati haqida so‘z yuritiladi. Muallif variativ modellashtirishni zamonaviy lingvodidaktikaning muhim yondashuvi sifatida tahlil qilib, bu jarayonning ilmiy asoslari, metodik yo‘nalishlari va pedagogik samaradorligini izohlaydi.