(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada psixologik testlashtirishning zamonaviy holatlari, uning rivojlanish tendensiyalari hamda ta’lim, tibbiyot, kadrlar boshqaruvi va ijtimoiy sohalardagi qo‘llanish jarayonlari yoritiladi. Maqolada hozirgi kunda keng tarqalgan raqamlashtirilgan test tizimlari, onlayn platformalar, sun’iy intellekt asosida tuzilayotgan diagnostika vositalari, adaptiv testlar, kompyuterlashtirilgan psixometrik baholash usullari va ularning afzalliklari tahlil qilinadi.