(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va turk tillariningfonetik tizimi qiyosiy tahlil qilinib, unlilar va undoshlarning o‘xshash hamda farqli jihatlari ilmiy asosda yoritiladi. Turkiy tillarga xos fonologik xususiyatlar, ayniqsa unli uyg‘unligi, undoshlarning fonetik almashinuvlari, artikulyatsion belgilar, tarixiy fonetik rivojlanish hamda zamonaviy talaffuz me’yorlari kontekstida ko‘rib chiqiladi. Qiyosiy tahlillar natijasida ikki tildagi fonematik birliklarning tizimiy yaqinliklari va o‘zaro farqlanish mexanizmlari aniqlanadi.