MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARINING TURLI YOSH GURUHLARIDA LOY VA PLASTILIN BILAN ISHLASH METODIKASI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarining turli yosh guruhlarida loy va plastilin bilan ishlash metodikasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Unda kichik, o‘rta va katta yosh guruhlarida bolalarning yosh va psixofiziologik xususiyatlarini inobatga olgan holda loy va plastilin bilan ishlash jarayonini tashkil etish, mashg‘ulotlarning maqsad va vazifalari, foydalaniladigan metod va usullar, pedagogning roli hamda mazkur faoliyatning bolalar ijodkorligi, mayda motorika, tafakkur va estetik didni rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, loy va plastilin bilan ishlash jarayonida xavfsizlik qoidalariga rioya qilish, milliy qadriyatlar va zamonaviy pedagogik yondashuvlarni uyg‘unlashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilari, pedagogika yo‘nalishi talabalari va soha mutaxassislari uchun metodik qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.