O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNESNI KRAUDFANDING VA VENCHUR KAPITALI ASOSIDA MOLIYALASHTIRISH VA UNING AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda kichik biznes va tadbirkorlik subyektlarini kraudfanding va venchur kapitali asosida moliyalashtirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida ushbu muqobil moliyalashtirish mexanizmlarining iqtisodiy mohiyati, ularning kichik biznes rivojiga ta’siri hamda milliy iqtisodiyotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada kraudfanding va venchur kapitalining tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlashdagi roli asoslab berilgan.