MAKTABGACHA TA'LIM MUASSASALARI MUHITINI MODERNIZATSIYA QILISH. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Maktabgacha ta’lim muassasalari muhitini modernizatsiya qilish dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi. Maktabgacha yoshdagi bolalarni zamon talablariga javob beradigan mustahkam bilim va tarbiyani, keng dunyoqarashni, ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishga yo‘naltirilgan yangicha yondashuv aynan ushbu tizimdan boshlanadi. Jamiyat rivojining har bir bosqichida maktabgacha ta’lim muassasalari o‘ziga xos yirik o‘quvtarbiyaviy, ma’naviy va madaniy maskan bo‘lib xizmat qiladi. Bugungi kunda ushbu muassasalar oldida mana shunday mas’uliyatli vazifalarni yanada mukammal darajada amalga oshirish, bolalar uchun qulay, zamonaviy va xavfsiz, bilim va tarbiya olish uchun ideal sharoitlarni yaratish, ularning salohiyati va qobiliyatini yuzaga chiqarish imkonini beruvchi muhitni tashkil qilish zaruriyatga aylandi. Ushbu tezisda Maktabgacha ta'lim muassasalari muhitini modernizatsiya qilish haqida ma'lumotlar berilgan.