ONA TILI TA’LIMIDA TAFAKKURNI RIVOJLANTIRUVCHI TOPSHIRIQLAR BILAN ISHLASH METODIKASI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu tezisimizda ona tili ta’limida tafakkurni rivojlantiruvchi topshiriqlar bilan ishlash metodikasini o‘rganadi. Zamonaviy ta’limda tafakkur rivojlantirish – o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, ijodkorlik va mantiqiy tahlil qobiliyatlarini shakllantirishning asosiy yo‘nalishi sifatida ko‘rib chiqiladi.