JINOYAT PROTSESSIDA SHAXSIY DAXLSIZLIK HUQUQINI TA’MINLASHNING NAZARIY VA HUQUQIY ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu tezisimizda jinoyat protsessida shaxsiy daxlsizlik huquqini ta’minlashning nazariy va huquqiy asoslarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda inson huquqlarining ustuvorligi, huquqiy davlat tamoyillari, xalqaro standartlar va milliy qonunchilik normalari asosida shaxsiy daxlsizlikning mazmun-mohiyati yoritiladi. Jinoyat-protsessual majburlash choralari qo‘llanilganda ushbu huquqni kafolatlash mexanizmlari o‘rganilib, amaliyotdagi muammolar va ularning yechimlari muhokama qilinadi.