OʻQUVCHILARDA XOTIRANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI VA USULLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Xotira – o‘quvchilarning bilimlarni o‘zlashtirishi, saqlashi va kerakli paytda qayta tiklashi jarayonida muhim psixologik funksiyalardan biri hisoblanadi. O‘quv faoliyatida xotiraning rivojlanganligi o‘quvchining akademik muvaffaqiyati, fikrlash tezligi va mustaqil o‘rganish qobiliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli maktab psixologi va pedagoglar oldida o‘quvchilarda xotirani shakllantirish va rivojlantirishga qaratilgan samarali psixologik ishlarni tashkil etish muhim vazifa bo‘lib qolmoqda.