BUTUNJAXON IQLIM O‘ZGARISHI MUAMMOLARI VA ULARNING ЕCHIMI MASALALARI ПРОБЛЕМЫ ГЛОБАЛЬНОГО ИЗМЕНЕНИЯ КЛИМАТА И ИХ РЕШЕНИЯ WHOLE WORLD CLIMATE CHANGE PROBLEMS AND THEIR SOLUTIONS AND ISSUES (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Xozirgi davrda O‘zbekiston yoshlar dunyoqarashida ekologiyaga nisbatan xurmatni shakllantirish dolzarb mavzuga aylanib bormoqda. Bugungi kunda dunyo miqyosida ekologiyani asrab avaylash orqali kelajak avlodga  butun tabiatni qoldirishimiz mumkin. Maqolada ekologiyani asrab avaylash buyicha fikr va mulohazalari yoritib berilgan.