OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA JISMONIY MADANIYAT YO‘NALISHI TALABALARI UCHUN KOUCHING ASOSIDAGI AMALIY MASHG‘ULOTLARNI LOYIHALASH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida jismoniy madaniyat yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning amaliy tayyorgarligini oshirishda kouching texnologiyalaridan foydalanishning nazariy-metodik asoslari yoritilgan. Amaliy mashg‘ulotlarni loyihalash jarayonida “maqsadni birgalikda belgilash”, “shaxsiy o‘sish xaritasi”, “refleksiv tahlil” kabi kouching elementlari integratsiyasi tahlil etiladi. Shuningdek, kouching asosidagi amaliy mashg‘ulotlar modeli ishlab chiqilib, ularning talabalarda kasbiy kompetentlikni rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari talabalarning mustaqil fikrlashi, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish, pedagogik vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish darajasi oshganini ko‘rsatdi.