O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARI ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING NUTQIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qish savodxonligi darslari orqali nutqiy faollikni shakllantirish masalalari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. O‘qish savodxonligining o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishdagi o‘rni, dars jarayonida qo‘llaniladigan samarali metodlar, interfaol yondashuvlar va pedagogik texnologiyalarning ahamiyati yoritib beriladi. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda nutqiy faollikni oshirish yo‘llari asoslab beriladi hamda o‘qituvchi faoliyatining hal qiluvchi roli ochib beriladi.