IMITATSION MODELLAR ASOSIDA KIMYO FANINI LOYIHALASHTIRIB O‘QITISH METODIKASI MODELI BAHOLASH VA NATIJAVIY BLOKLARINING AFZALLIKLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tadqiqot zamonaviy kimyo ta’limida imitatsion modellar asosida ishlab chiqilgan metodik modelning bosqichlarining samaradorligini tahlil qiladi. O‘quv jarayonlari modullashtirilgan yondashuv asosida tashkil etilib, interaktiv platformalardan foydalanilgan. Mazkur metodik model talabalarning nazariy bilimlarini amaliyot bilan uyg‘unlashtiradi, fanlararo integratsiyani ta’minlaydi, mustaqil fikrlash va ilmiy-tadqiqot kompetensiyalarini rivojlantiradi. Modelning asosiy g‘oyasi kimyo ta’limida nazariy bilimlarni amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirib, talabalarni tanqidiy, tahliliy va ijodiy fikrlashga yo‘naltirishdan iborat. Imitatsion modellar yordamida talabalarning murakkab va abstrakt tushunchalarni interaktiv tarzda o‘zalashtirishlari ta’minlanadi.