ESG TAMOYILLARI ASOSIDA SUGʻURTA MAHSULOTLARINI DIVERSIFIKATSIYA QILISH ISTIQBOLLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda ESG tamoyillari asosida sug‘urta mahsulotlarini diversifikatsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. ESG yondashuvi sug‘urta portfelini kengaytirish, risklarni samarali taqsimlash va sug‘urta bozorining barqaror rivojlanishini ta’minlashda muhim omil ekani asoslanadi.