EGRA VA EGMA TOPSHIRIQLARI ORQALI BOSHLANG'ICH SINF O‘QUVCHILARINING AMALIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida amaliy kompetensiyalarni shakllantirishning innovatsion-didaktik modeli Egra va Egma metodikasi tadqiq etiladi. Maqolada o‘quvchilarning kognitiv moslashuvchanligi, muammoli vaziyatlarda kreativ yechim topish strategiyalari va nazariy bilimlarni hayotiy amaliyotga transformatsiya qilish mexanizmlari yoritilgan. Metodika kognitiv psixologiya va kompetensiyaviy yondashuv tamoyillariga tayangan holda tahlil qilingan.