MAMLAKATIMIZDA IQTISODIY, MOLIYAVIY, INVESTITSIYA VA SOLIQ SALOHIYATINING O‘ZARO BOG‘LIQLIGINI NAZARIY XUSUSIYATLARI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiy tizimning ajralmas qismlari hisoblangan iqtisodiy, moliyaviy, investitsiya va soliq salohiyatlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikning nazariy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida har bir salohiyat turining o‘ziga xos xususiyatlari va ularning mamlakat iqtisodiy barqarorligini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Muallif tomonidan iqtisodiy salohiyatning birlamchi asos ekanligi hamda uning investitsion jozibadorlik va soliq bazasini shakllantirishdagi deterministik bog‘liqligi asoslab berilgan. Maqola yakunida ushbu salohiyat turlarini kompleks baholash orqali fiskal va monitar siyosatning samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy xulosalar bayon etilgan.