SOLIQ MAʼMURCHILIGIGA ZAMONAVIY AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH ORQALI YASHIRIN IQTISODIYOTNI KAMAYTIRISH IQTISODIY AHAMIYATI VA O‘RNINI KENGAYTIRISH ISTIQBOLLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Soliq maʼmurchiligiga raqamli iqtisodiyot tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda rivojlantirish masa lalari yoritib o‘tilgan. Shuningdek, maqolada yashirin iqtisodiyotni kamaytirishda moliyaviy mexanizmlarni kamaytirishdagi o‘rni haqida tadqiqot olib borilgan, bundan tashqari yashirin iqtisodiyotdagi omillarning ta’sir darajasi va yo‘nalishi ham o‘rganilgan.