DOIRADA BERILGAN KASR TARTIBLI SUBDIFFUZIYA TENGLAMASI TUSHUNTIRISHNING PEDAGOGIK TAHLILI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida doira sohasida berilgan kasr tartibli subdiffuziya tenglamasini o‘qitish jarayonining pedagogik tahlili olib boriladi. Talabalarga murakkab matematik modellarni, xususan kasr tartibli differensial tenglamalarni tushuntirishda duch kelinadigan asosiy muammolar, didaktik tamoyillar va samarali o‘qitish usullari yoritiladi. Mavzuni tushuntirishda bosqichma-bosqichlik, vizualizatsiya, fizik mazmun bilan bog‘lash hamda raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati asoslanadi. Maqolada shuningdek, talabalarning abstrakt tafakkurini rivojlantirish va mustaqil tadqiqot ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.