PEDAGOGIK VAZIFALAR VA FIKRLASH QOBILIYATI TUSHUNCHALARINING NAZARIY TAHLILI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Insoniyat taraqqiyotining hozirgi bosqichida ta’lim mazmuni faqat bilimlar majmuasini o‘zlashtirishdan iborat bo‘lmay, balki o‘quvchining mustaqil qaror qabul qilish va nostandart vaziyatlarda yechim topish qobiliyatini shakllantirishga yo‘naltirilgan. 2026-yilda jahon ta’lim tizimi kognitiv kompetensiyalarga (fikrlash mahorati) alohida urg‘u bermoqda. Ushbu jarayonning asosi sifatida pedagogik vazifalar tushunchasi namoyon bo‘ladi. Pedagogik vazifa — bu ta’limiy maqsadga erishish uchun o‘qituvchi tomonidan ongli ravishda yaratilgan intellektual sharoitdir.