ВЛИЯНИЕ ПРЕДИКАТА НА СТРУКТУРУ ВОПРОСИТЕЛЬНОГО ПРЕДЛОЖЕНИЯ: СОПОСТАВИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ РУССКОГО И УЗБЕКСКОГО ЯЗЫКОВ (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
ushbu maqolada biz rus va o'zbek tillarida bayonotning mumkin bo'lgan differentsial xususiyatlari oralig'ini ta'kidlaymiz, ularning taqqoslanishi bayonotlarning lingvistik tabiati, ularning tuzilishi, semantikasi, funktsiyalaridagi o'xshashlik va tafovutlarning ob'ektiv rasmini beradi.