XORAZM XALQ SOVET RESPUBLIKASINING TASHKIL ETILISHI: TARIXIY, SIYOSIY VA IQTISODIY JARAYONLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu ilmiy maqola Xorazm Xalq Sovet Respublikasining tashkil topishi va uning Sovet Ittifoqi tarkibiga qo'shilish jarayonlarini tahlil qiladi. 1920-yilda Xorazm hududida amalga oshirilgan sovetlashtirish harakatlari, Rossiya imperiyasining qulashidan keyin Sovetlar tomonidan o'rnatilgan siyosiy va iqtisodiy islohotlar jarayoniga taalluqlidir. Maqola Xorazmning tarixiy va madaniy ahamiyatini, feodal tizimni tugatish va kommunistik boshqaruv tizimi o'rnatish jarayonlarini yoritib beradi. Shuningdek, Xorazmning 1924-yilda Sovet Ittifoqining O'rta Osiyodagi boshqa respublikalari bilan birgalikda Xorazm SSRga aylanishi va uning siyosiy-iqtisodiy tizimining markazlashtirilishi ham muhokama qilinadi.