GLOBALLASHUV SHAROITIDA MILLIY QADRIYATLAR TRANSFORMATSIYASI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining milliy qadriyatlar rivojiga ta’siri ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Muallif mustaqillik yillarida O‘zbekiston shaharlarida kechayotgan transformatsiyalarni milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligi asosida tadqiq etgan. Shuningdek, axborot texnologiyalari va "ommaviy madaniyat"ning yoshlar ma’naviyatiga ta’siri, milliy o‘zlikni asrash masalalari hamda zamonaviy urbanizatsiya sharoitida ma’naviy muhitni barqarorlashtirish omillari yoritib berilgan.