TRAVMATOLOGIK SHOSHILINCH HOLATLARDA SUN’IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN TRIAJ TIZIMLARINING DIAGNOSTIK ANIQLIGI VA TEZKORLIGI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda travmatologik shoshilinch holatlarda sun’iy intellektga asoslangan triaj tizimlarining diagnostik aniqligi va tezkorligi o‘rganildi. Tadqiqot Andijon viloyati shoshilinch tez tibbiy yordam markazi misolida olib borilib, an’anaviy triaj yondashuvlari bilan sun’iy intellekt asosidagi erta triaj tizimlari qiyosiy tahlil qilindi. SI algoritmlari bemorning yoshi, jarohat mexanizmi, hayotiy ko‘rsatkichlar va klinik belgilar asosida holatning og‘irlik darajasini avtomatlashtirilgan tarzda aniqlashga mo‘ljallangan.