SHOSHILINCH TIBBIY YORDAMDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH ORQALI KLINIK QAROR QABUL QILISH JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISH IMKONIYATLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda shoshilinch tibbiy yordam tizimida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish orqali klinik qaror qabul qilish jarayonini optimallashtirish imkoniyatlari o‘rganildi. Tadqiqot zamonaviy SI algoritmlari va ularning shoshilinch diagnostika, bemorlarni saralash (triaj) va davolash rejalarini belgilashdagi rolini baholashga qaratildi. Sun’iy intellektning katta hajmdagi klinik ma’lumotlarni tahlil qilish, xavf darajasini aniqlash va ustuvorlikni belgilash imkoniyati klinik jarayonlarni tezlashtirish, xatoliklarni kamaytirish va bemor xavfsizligini oshirishga xizmat qiladi.