GO'SHT-SUT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada go‘sht-sut mahsulotlari ishlab chiqarishni rivojlantirishning iqtisodiy asoslari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarmoqning hozirgi holati, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish omillari, resurslardan oqilona foydalanish hamda qo‘shilgan qiymat zanjirini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, go‘sht-sut mahsulotlari ishlab chiqarishda investitsiya faolligini kuchaytirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini takomillashtirish yo‘nalishlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tarmoqning raqobatbardoshligini oshirish va aholini sifatli oziq-ovqat mahsulotlari bilan barqaror ta’minlashga xizmat qiladi.