XIZMATLAR SOHASIDA CUSTOMER EXPERIENCE (MIJOZLAR TAJRIBASI)NI SHAKLLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING STRATEGIK AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
• Ushbu maqolada xizmatlar sohasida Customer Experience (mijozlar tajribasi) tushunchasining nazariy asoslari va uni rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning strategik roli o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida mijozlar tajribasini boshqarishda raqamli platformalar, CRM tizimlari, omnikanal xizmat ko‘rsatish hamda ma’lumotlar tahlilining ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari xizmatlar sohasida raqamli texnologiyalar asosida mijozlar qoniqishi va sadoqatini oshirish imkoniyatlarini asoslab beradi.