O‘RTA MASOFAGA YUGURUVCHILARDA SPORT FORMASINI SHAKLLANTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda o‘rta masofaga yuguruvchilarda sport formasini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Sport formasining mazmuni, uning shakllanish bosqichlari hamda yillik mashg‘ulot jarayonini ilmiy asosda rejalashtirishning ahamiyati tahlil etilgan. O‘rta masofaga yuguruvchilarning jismoniy, funksional va psixologik tayyorgarligi o‘zaro bog‘liq holda sport natijalariga ta’sir etuvchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, yillik tayyorgarlik jarayonida yuklamalarni to‘g‘ri taqsimlash, mashg‘ulot bosqichlarini samarali tashkil etish hamda sport formasini barqaror saqlash masalalari ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Tezisda sport formasini shakllantirishda individual yondashuv, zamonaviy metodik vositalar va mashg‘ulot monitoringining o‘rni asoslab berilgan.