FARG‘ONA OBLASTI BOSHQARUVINING ME’YORIY HUQUQIY ASOSLARI (1786-1917-YILLAR) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqola XIX asrning 50–70-yillarida Rossiya imperiyasi tomonidan O‘rta Osiyoni bosib olish jarayonida tashkil etilgan Turkiston general-gubernatorligi tarkibidagi Farg‘ona oblastining me’yoriyhuquqiy asoslarini tahlil qiladi. Maqolada oblastning tashkil etilishi, boshqaruv tuzilmasi, hududiy bo‘linmalari, iqtisodiy va ijtimoiy jihatlari mustamlakachilik siyosati nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Asosiy e’tibor Rossiya hukumatining qonun loyihalari va nizomlariga qaratilgan bo‘lib, mahalliy aholi boshqaruvi va iqtisodiy o‘zgarishlarning ta’siri yoritilgan. Maqola ilmiy manbalar asosida tayyorlangan va O‘zbekiston tarixiy tadqiqotlari uchun muhimdir.