O‘ZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMINING RIVOJLANISH HOLATI VA MAZMUN MOHIYATI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda ziyorat turizmining so‘nggi yillardagi rivojlanish tendensiyalari, statistik ko‘rsatkichlari hamda davlat siyosati doirasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. 2023–2025 yillar davomida mamlakatga tashrif buyurgan ziyoratchilar soni, asosiy donor davlatlar, ziyorat maskanlari salohiyati hamda infratuzilma rivojlanish holati o‘rganildi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, ziyorat turizmi O‘zbekiston turizm sanoatining strategik yo‘nalishiga aylanib bormoqda. Shu bilan birga, xizmatlar sifati, logistika va marketing strategiyalarini takomillashtirish zarurati mavjud.